Exit de la 2ª Trobada pràctica de Col·lodió

castellpedra1

Com be saben els que em coneixen soc una gran aficionat a aquesta tècnica des de que la vaig descobrir. El Col·lodió humit una de les tècniques primigènies de fotografia i data de mitjans del segle XIX.

Actualment hi ha una revifalla d’aquestes tècniques que podríem anomenar  alternatives, especialment aquesta i sobretot a EEUU, aquí anem sempre una mica tard.

Amb espaifotografic hem organitzat un taller i dues trobades pràctiques si contem aquesta, que varem fer aquest passat dissabte dia 6 d’octubre a Vilassar de Dalt.

2 trobada de col·lodió humit, a Vilassar de DaltLa veritat es que encara que és una afició ben minoritària, vàrem poder reunir més de 40 persones amb aquestes mateixes inquietuds. Alguns només com a curiosos i d’altres plenament actius, tant es així que hi van haver 5 laboratoris portàtils i 9 càmeres en actiu, tot un record. Vàrem també convidar a dos col·lectius que també la practiquen, tots dos de Barcelona, els del Col·lectiu Dinoudinou i Las Chicas de Talbot, amb qui vàrem poder compartir coneixements que és del que es tracten aquestes trobades.

Aquesta és la fotografia (tintip) que em va sortir millor de la jornada i de la que n’estic molt content. La fotografia de grup (ambrotip) era ja al final, quan quedàvem la mitat dels assistents a la trobada. La va fer en Joan Porredon, que no hi va poder sortir, es clar.

En aquest enllaç es pot veure l’àlbum de fotografies de tota la jornada i de diferents autors.

 

Vols fer un comentari?